Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон Магнитски на 16 физически лица

...
Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон Магнитски на 16 физически лица
Коментари Харесай

САЩ санкционираха по Магнитски косовски сърбин с българска фирма

Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон Магнитски на 16 физически лица и 24 юридически лица от няколко страни в Европа и Западното полукълбо, съобщава . Сред тях има косовски сърбин с компания, основана в България. Дружеството е посочено в формалния документ като Garac Inzenjering OOD.

Днешните дейности се подхващат в сходство с Изпълнителна заповед (E.O.) 13818, която надгражда и ползва Глобалния закон за отчетност на човешките права на Магнитски и е ориентирана към причинители на корупция и съществени нарушавания на човешките прав, показват още американските управляващи и посредством " Ще продължим да използваме всички налични принадлежности, с цел да прекъснем връзките сред незаконната активност и корупцията. Днешните дейности на Министерството на финансите срещу корумпирани лица, свързани с транснационални незаконни организации в Ел Салвадор, Косово и Сърбия, са част от напъните на цялото ни държавно управление да прекъснем тези връзки и да насърчим отговорността за корумпирани участници ", показва държавният секретар Атъни Блинкен.

В листата на глобените през днешния ден е група от Северно Косово с водач Звонко Веселинович и брат му Жарко Йован Веселинович. Те работят тясно и с Милан Радойчич - кум на Звонко, за който в известието написа, че управлява  " основана в България и следена или притежавана "  фирма - въпросната Garac Inzenjering OOD. Тя е включена измежду глобените.

Според известието на Финансовото министерство на Съединени американски щати към края на 2017 г. братята Веселинович са се употребили с политическа протекция за противозаконна дейност. Имали сделки с политици да оказват помощ на партиите им да печелят избори и са предоставяли огромни суми на претендентите.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР